Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, din declarația purtătorului de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis referitoare la sesizarea CCR pe Legea 90/2001, a reținut că șeful statului ar încerca să cenzureze acțiunile Avocatului Poporului.

 "Din declarația purtătorului de cuvânt de la Președinție eu am reținut două prostii: nu știu, ori că purtătorul de cuvânt, ori președintele încearcă să cenzureze acțiunile Avocatului Poporului. Ceea ce este ilegal. Nu are dreptul președintele sau, cu atât mai puțin, purtătorul de cuvânt. Și al doilea lucru: văd în buna tradiție preluată de la ministresa din Guvernul tehnocrat că drepturile și libertățile individuale sunt o chestiune opțională, nu ne interesează dacă sunt încălcate", a spus Tăriceanu, joi, la TVR1.

Articolul continua dupa recomandari

El a susținut că discursul purtătorului de cuvânt al șefului statului este greșit.

"Vrem să particularizăm însă din discursul doamnei sau domnișoarei pe o persoană — greșit. E greșit total. Avocatul Poporului, și cred că fiecare cetățean, nu poate să rămână indiferent", a adăugat Tăriceanu.

"Președintele României este indignat de acțiunea din această dimineață a Avocatului Poporului, o acțiune cu un unic beneficiar. În același timp, președintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului dorește să devină util noii majorități politice printr-un demers care apără dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce", a afirmat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.