Călin Popescu-Tăriceanu spune că ideea ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici, privind limitarea permisul de muncă în străinătate, nu este o măsură cu care ALDE e de acord.

Călin Popescu-Tăriceanu spune că ideea lui Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, de a limita permisul de muncă în străinătate, nu este o măsură cu care ALDE este de acord și că trebuie căutate alte soluții pentru a rezolva criza forței de muncă.

Articolul continua dupa recomandari

”Ca să încep cu o glumă, asta e cumva o viziune liberală. Nicidecum nu suntem de acord cu o asemenea măsură, pentru că dreptul de a munci în interiorul UE este un drept câștigat de toți românii, de care foarte mulți au înțeles să beneficieze. Problema deficitului forței de muncă din România nu se rezolvă prin limitarea unui drept câștigat. Trebuie să ne gândim la alte soluții. Nu suntem singura țară care s-a confruntat cu o penurie a forței de muncă, trebuie să învățăm de la alții” a declarat Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor vrea ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată.