Mircea Diaconu a prins locul al patrulea la alegerile prezidenţiale de duminică, dacă ne luăm după rezultatele prezentate de exit-poll-uri, acesta obţinând aproximativ 8% din voturile românilor.

Prestaţia sa a fost lăudată inclusiv de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care susţine că "rezultatul obţinut de domnul Diaconu este cel mai mare obţinut de un independent vreodată la alegerile prezidenţiale".

Articolul continua dupa recomandari

Cu gândul la un eventual duel între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Tăriceanu susţine că "România are nevoie de un preşedinte care nu acţionează peste Guvern şi împotriva Parlamentului şi a altor instituţii".

Pe de altă parte, Tăriceanu este dezamăgit de campania electorală despre care spune că "a fost una foarte anostă. Alegătorii şi-au cumpărat o maşină legaţi la ochi".

Însă liderul ALDE anunţă că "voi propune schimbări legislative astfel încât cei care candidează să şi poată duce mesajul către alegători".

Tăriceanu vrea ca modificările legislative "să intre în vigoare cât mai rapid, pentru că aceste alegeri sunt un preambul al alegerilor de anul viitor, când avem alegeri locale şi parlamentare".