Vicepremierul Sevil Shhaideh va trebui să se prezinte la DNA miercuri la ora 14.00, în dosarul Belina, în care are în acest moment calitate de suspect. Numele ministrului aper pe o listă neconfirmată privind remanierea pe care o va face joi premierul Tudose.

Evz.ro scrie că e foarte osibil ca miercuri Sevil Shhaideh să afle că i s-a schimbat calitatea în dosar şi să fie inculpată, situaţie în care va fi nevoită să părăsească Executivul.

Articolul continua dupa recomandari

Sevil Shhaideh a fost audiată la DNA pe 22 septembrie, într-un dosar ce vizează transferul din proprietatea publică a statului în cea a Consiliului Județean Teleorman a Brațului Pavel și a Insulei Belina. Atunci, un comunicat al DNA anunța că s-a început urmărirea penală față de vicepremier „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Procurorii DNA susțin că, în 2013, părți din Insula Belina și Brațul Pavel, cu o suprafață de 278,78 de hectare, respectiv 45 de hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, la câteva zile, să fie închiriate ilegal unei companii private.

Schimbarea calității procesuale a vicepremierului ar însemna un ajutor nesperat pentru premierul Tudose, în contextul în care șeful Executivului a anunțat că vrea să îi remanieze pe toți acei miniștri care aduc deservicii de imagine cabinetului, vizați fiind mai ales cei care au probleme de natură penală.