Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a ajuns la Guvern, miercuri, pentru a-şi prezenta raportul de activitate, la cererea premierului Mihai Tudose, după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a propus demiterea acestuia, în scandalul poliţistului reţinut pentru agresarea sexuală a doi copii.

Actualizare: Şeful Poliţiei Române a plecat de la Guvern după aproximativ o oră. În urma acestei întâlniri, Mihai Tudose au urma să ia o decizie în privinţa unei eventuale înlocuiri din funcţie a lui Bogdan Despescu.

Articolul continua dupa recomandari

Şeful Poliţiei Române a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 10.00.

Carmen Dan a anunţat că i-a transmis premierului Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, motivând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

"Am constatat că până în prezent nimeni dintre şefii din Poliţie nu au înţeles să îşi asume responsabilitatea pentru faptul că poliţistul a fost menţinut în funcţie în ciuda tuturor cazurilor în care este suspect. Descoperim că superificialitatea testărilor a dus la menţinerea în sistem a unor persoane cu probleme psihice", a declarat ministrul de Interne.

Bogdan Despescu are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose, care l-a chemat la Guvern pe actualul şef al Poliţiei Române.

Despescu ar urma să îi prezinte premierului raportul de activitate, după care Mihai Tudose să ia o decizie în privinţa unei eventuale înlocuiri a acestuia din funcţie.

Sursă: News.ro