Bugetul a fost motiv de dezbatere cu scântei la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, unde Liviu Dragnea şi-a făcut prima apariţie publică din acest an. În şedinţă s-a făcut chiar o propunere de excludere din partid a lui Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, care a făcut declaraţii critice la adresa Guvernului. Liviu Dragnea a declarat că niciun buget local nu va fi tăiat, dimpotrivă, toate judeţele vor primi sume mai mari decât anul trecut, cu condiţia ca 20% din bani să fie folosiţi pentru investiţii. Şeful PSD l-a criticat pe preşeintele Iohannis pentru că blochează numirea unor ambasadori, dar şi acceptarea ministrilor propuşi la Dezvoltare şi Transporturi.

.Au fost ore întregi de dezbatere cu uşile închise, în interiorul Comitetului Executiv al PSD.

Articolul continua dupa recomandari

Mărul discordiei e bugetul care urmează să fie discutat şi adoptat marţi de Guvern şi pe care mai mulţi membri din partid îl critică.

ROBERT NEGOIŢĂ, primarul Sectorului 3 al Capitalei: Isi doresc sa subordoneze administratia locala si sa nu putem trai decat daca stam pe usile ministrilor sa cersim niste sume pentru a nu inchide primariile. E profund ticalos.

MARIAN OPRIŞAN, preşedintele CJ Vrancea: Intotdeana e loc si de mai bine, dar sa nu uitam un singur lucru, ca bugetul nu a intrat in discutia Guvernului inca.

Liviu Dragnea a acceptat să aibă o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor, înainte ca bugetul să fie votat. El i-a propus premierului să taie sume de la serviciile secrete şi să le dea sănătăţii. Spune că s-a gândit la un program pentru diabetici şi la unul de acordare gratuită a vitaminei D pentru copii.

(Reporter): E nevoie şi de avizul CSAT pentru acest lucru?

(Liviu Dragnea): E nevoie şi de avizul lui Iohannis pentru viaţă?

Ministrul Finanţelor ar fi dat explicaţii legate de buget în şedinţele grupurilor parlamentare ale PSD, ce au avut loc tot astăzi.

Scandalul din interiorul partidului a ajuns şi pe Facebook. Unde Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a renunţat recent la şefia PSD Bucureşti, a postat o fotografie însoţită de comentariul: "Uneori e mai bine să faci un pas înapoi ca să-i salvezi pe alţii!"

CODRIN ŞTEFĂNESCU, secretarul general al PSD: Doamna Firea vrea să fie exclusă din partid şi văd că ţine cu tot dinadinsul prin astfel scrisori, de atacuri la adresa Guvernului, a primului ministru, a bugetului să găsească motive prin care să-i enerveze pe colegii din CEX să o dea afară. Nu o dăm afară! Dacă vrea să plece, îşi pune mandatul pe masă, îşi dă demisia şi pierde mandatul de primar.

13 filiale din ţară ale PSD, care au rămas fără lideri, vor organiza alegeri până în luna martie. Partidul mai are o misiune dificilă. Trebuie să-şi refacă majoritatea în Camera Deputaţilor, de unde au plecat în ultima săptămână, spre partidul lui Victor Ponta, cinci parlamentari.