Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri din cabinetul său. Este vorba despre ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Între timp, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a demisionat din funcţie.

Articolul continua dupa recomandari

Dacian Cioloş: După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. La începutul mandatului ne-am asumat câteva măsuri concrete. Sunt domenii în care vreau să dau un nou impuls. De aceea, am decis să operez câteva schimbări în Guvern. Patru schimbări. Vreau să mulţumesc domnilor Adrian Curaj (Educaţie), Marius Bostan ( Societate Informaţională), Dan Stoenescu (românii de pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

Mâine dimineaţă (miercuri) o să transmit preşedintelui Klaus Iohannis noile propuneri: La Ministerul Educaţiei - Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, căruia i-am cerut să se concentreze pe partea de învăţământ preuniversitar. La Ministerul Transporturilor, o să-l propun pe domnul Sorin Buşe. La Ministerul pentru româniid e pretutindeni - Maria Ligor, ambasadorul României în Canada. A fost ambasador în Spania. Pentru Ministerul Comunicaţiilor, decizia este să propun ca ministru interimar pe Dan Tudorache, şeful Cancelariei.

Numele mai multor miniştri au fost implicate în scandaluri, ca urmare a gafelor făcute. Ultimul ministru care a făcut o declaraţie nefericită este cel al Transporturilor, Dan Costescu. Preţul mai ridicat al biletelor de tren în comparaţie cu preţul biletelor pentru transportul rutier de pasageri este justificat, pentru că trenul este un lux, iar călătorii plătesc mai mult pentru a-l utiliza, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

“Recomandăm românilor sa aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult ca să-l aibă”, a afirmat Costescu.

sursa: adevarul.ro