Rovana Plumb se află pe lista de comisari anunţată de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Portofoliul pe care îl va ocupa Rovana Plumb încă nu a fost confirmat, dar se vehiculează că va fi comisar european pentru Transporturi.

Următorul pas este ca şi Consiliul Uniunii Europene să adopte lista.

Articolul continua dupa recomandari

Rovana Plumb, anunţată comisar european

Eurodeputata PSD Rovana Plumb se află pe lista comisarilor europeni, anunţată de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Rovana Plumb a precizat că postul de comisar european o onorează şi i-a mulţumit premierului Viorica Dăncilă.

"Este o nominalizare care mă onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ca om politic şi cetăţean care face parte din generaţia care a lucrat şi lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcţie europeană. Îi mulţumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susţinerea acordată. Îi mulţumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulţumesc doamnei Preşedinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, a precizat Rovana Plumb în momentul nominalizării.

În continuare, Consiliul Uniunii Europene trebuie să adopte lista, iar Parlamentul European trebuie să-şi dea votul.