Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe Facebook cum va vota la referendumul pentru familie, adăugând că "Avem nevoie de copii sănătoşi şi frumoşi, iar copiii au nevoie şi de mamă şi de tată".

"Voi participa la Referendum! Voi vota DA!", este anunţul postat de ministrul Justiţiei pe contul de Facebook, care argumentează că "avem nevoie de copii sănătoşi şi frumoşi, iar copiii au nevoie şi de mamă şi de tată".

Articolul continua dupa recomandari

Referendumul pentru familie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.