Viorica Dăncilă, preşedintele Partidului Social Democrat, a fost desemnată candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Decizia a fost luată marţi, atât în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, cât şi în cadrul Congresului Executiv al PSD.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Chirica şi Victor Ponta contestă nominalizarea Vioricăi Dăncilă

S-a ajuns la această situaţie şi pentru că Gabriela Firea, un alt posibil candidat din partea PSD, s-a retras din cursă.

Imediat au apărut şi primele reacţii după desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat al PSD la prezidenţiale.

Mihai Chirica, primarul de la Iaşi, a precizat că "nu sunt foarte interesat de subiect, atâta timp cât eu am fost exclus din PSD".

Totuşi, Chirica este convins că, prin desemnarea Vioricăi Dăncilă, PSD "pierde orice şansă de a ajunge în turul II al alegerilor".

Şi fostul premier Victor Ponta contestă decizia luată de liderii PSD precizând că "totul a plecat de la un sondaj nepotrivit, cum s-a întâmplat şi înainte de alegerile europarlamentare. Singurul sondaj adevărat a fost pe 26 mai. Pro România a înţeles ce vor românii şi acţionăm în continuare în acest sens".

În plus, Victor Ponta a contestat informaţia conform căreia Viorica Dăncilă a oferit Pro România două ministere în actualul guvern pentru a se asigura că partidul respectiv o susţine la alegerile prezidenţiale.