Fostul premier Victor Ponta a reacționat, sâmbătă, la declarațiile făcute de premierul ungar Viktor Orban la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, judeţul Harghita.

Ponta susţine că premierul ungar Viktor Orban "ar fi trebuit să tacă" atunci când a spus că, pentru maghiari, Anul Centenarului nu este un moment festiv, adăugând că dacă România ar fi avut "conducători care să inspire respect", premierul ungar nu şi-ar permite să ne jignească.

Articolul continua dupa recomandari

"Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, un an de mândrie şi bucurie, iar premierul Viktor Orban ar fi trebuit să tacă (dacă nu putea să se exprime respectuos şi politicos), dar şi un moment în care trebuie să vedem diferenţa uriaşa între liderii politici naţionali pe care poporul român îi avea în 1918 şi gaşcă de hoţi analfabeţi care ne conduce în 2018!", a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Ponta susţine că Viktor Orban ştie că omologii săi de la Bucureşti "îl văd azi ca pe un model şi sunt dispuşi să vândă pentru bani şi interes personal tot ceea ce s-a obţinut într-o sută de ani".

"Dacă România ar avea azi conducători care să inspire respect, cu siguranţă că Viktor Orban nu şi-ar permite să ne jignească la noi acasă. Ştie însă că omologii săi de la Bucureşti îl văd azi că pe un model şi că sunt dispuşi să vândă pentru bani şi interes personal tot ceea ce s-a obţinut într-o sută de ani!" a mai adăugat acesta.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad,  că România a intrat acum 100 de ani în epoca modernă, dar pentru maghiari asta nu reprezintă “un moment festiv” şi că de 100 de ani România nu ştie ce să facă în privinţa celor 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există.