Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, referindu-se la afirmaţiile prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans pe tema legilor justiţiei şi a statului de drept, că nu şi-a imaginat că o ţară intrată în Uniunea Europeană va fi ameninţată atât de brutal.

"Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o ţară intrată în Uniunea Europeană va fi ameninţată în felul acesta, atât de brutal.

Articolul continua dupa recomandari

Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziţii stabilite dinainte, o condamnare deja, înainte de a se studia probele, ca să spun aşa, că am experienţa asta nefericită", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

El a precizat că au fost trimise documente, informaţii, dovezi la Bruxelles, dar nimeni nu a avut niciun fel de reacţie, nu s-a spus concret care sunt articolele din legile justiţiei care afectează independenţa justiţiei. 

Frans Timermans a avertizat că membrii Comisiei Europene nu vor ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei, dacă se va constata că regulile sunt încălcate.

Timmermans a comentat, de asemenea, protocoalele secrete, la intervenţia eurodeputaţilor din Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European, spunând că nu vede legătura între acestea şi modificările legilor justiţiei care afectează independenţa sistemului.

Referitor la mitingul din 10 august, Frans Timmermans a spus că pe imaginile video nu a văzut oameni care ar fi putut fi huligan, ci doar protestatari paşnici. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat că rapo