Este război în Guvern, după scandalul poliţistului pedofil. Prim-ministrul Mihai Tudose aşteaptă demisia ministrului de interne, Carmen Dan, pe care a acuzat-o că l-a minţit. Replica ministrului a venit la câteva ore de la discursul dur al Premierului. Carmen Dan a promis că va lămuri situaţia.

Premierul nu o mai vrea pe Carmen Dan în funcţie. Şi a explicat clar şi care e motivul: Ministrul de Interne i-a spus că şeful Anticorupţiei din MAI, Cătălin Ioniţă, vrea să preia funcţia de şef al Poliţiei Române deşi i se raportase că acesta refuză.

Articolul continua dupa recomandari

MIHAI TUDOSE, Premierul României: Am întrebat-o dacă este adevărat că omul acela refuză. Mi-a spus că nu este adevărat, că omul îşi doreşte funcţia. La prânz, l-am sunat pe domnul chestor. Discuţia a fost următoarea, vă reproduc aproape exact. Bună ziua, sunt premierul, vă doriţi această funcţie?  Răspunsul a fost aşa. "Domnul ministru, permiteţi să raportez, în cursul dimineţii am mers la doamna ministru cu un raport prin care refuz această funcţie".

Întrebată de reporteri dacă l-a minţit pe premier, Carmen Dan a replicat: "Am spus că voi da lămuriri..."

Şeful Poliţiei Române n-a fost schimbat din funcţie dar Mihai Tudose a explicat că are o perioadă de graţie de o săptămână. Trebuie să vină cu două tipuri de rezultate. În primul rând să-i găsească pe vinovaţii în cazul poliţistului pedofil.

Premierul a anunţat că raportul pe care-l va primi de la Despescu va fi făcut public.