Ramona Ioana Bruynseels, prima femeie înscrisă în cursa prezidenţială de anul acesta, este soţie, mamă şi o femeie de carieră. Candidata umaniştilor la Cotroceni a studiat la Harvard, dar este convinsă că nicăieri nu e mai bine ca acasă. Îi place să cânte şi să gătească româneşte, iar visul ei este să le ofere celor două fete un viitor în România. Ce se ascunde în spatele imaginii de politician care vrea să convingă românii că merită prima funcţie în stat, aflaţi din acest reportaj.

Bucurie: este cuvântul care descrie cel mai bine atmosfera din casa Ramonei Ioana Bruynseels.

Articolul continua dupa recomandari

Prima femeie care s-a înscris în cursa pentru Cotroceni jonglează, zi de zi, cu mai multe roluri, însă tot în postura de mamă şi soţie se simte cel mai bine.

Dominic Bruynseels: Pentru mine, este soţia ideală.

Ramona Ioana Bruynseels: Când mă întorc, după bătut ţara în lung şi în lat, ce am remarcat foarte mult este că ambele fetiţe mă roagă din tot sufletul să dorm cu ele.

Ayleen şi Arianna au avut grijă ca mama lor să nu aibă emoţii în ziua lansării candidaturii.

”Chiar dacă sunt mici, împreună cu soţul meu şi cu mama mea, mă sprijină în realizarea acestui vis măreţ, de a transforma şi de a schimba în bine România”, spunea în discursul său Ramona Ioana Bruynseels.

Dominic Bruynseels: Este foarte energică, are cunoştinţe de afaceri, ştie cum gândesc investitorii, ştie şi ce trebuie făcut în România pentru ca lucrurile să meargă bine.

Timpul liber şi-l petrece mereu în familie, iar dimineţile în care se adună toţi în jurul mesei îi aduc aminte de copilăria petrecută la Cluj, acolo unde a învăţat să dea gust mâncării ca la mama acasă.

Muzica este pasiunea comună a familiei. Candidata umaniştilor la prezidenţiale s-a urcat pe scenă chiar la propria nuntă şi a cântat alături de Bere Gratis.

Ramona Ioana Bruynseels: În special Ayleenuţei încerc să îi insuflu dragostea pentru cântat şi chiar a cântat foarte frumos şi pe scenă. Arianei nu îi place atât de mult să cânte, ea cântă la pian. În consecinţă, îmi plac petrecerile, categoric.

După şase ani petrecuţi peste Ocean şi o diplomă obţinută la Harvard, Ramona Ioana Bruynseels s-a întors acasă, deşi ar fi putut să profeseze oriunde în lume.

Ramona Ioana Bruynseels: Acasă este un singur loc. Şi, pentru mine, acel loc, indiferent cât de bine mi-a fost, oriunde am fost, a fost doar România, Bucureşti.

La fel de mult iubeşte România şi soţul ei, deşi este britanic. Ar da Londra pe Bucureşti în orice moment şi preferă să îşi petreacă vacanţele în locuri pitoreşti din ţară, unde au cele mai frumoase amintiri.

Dominic Bruynseels: Îmi plac foarte mult oamenii, sunt foarte generoşi. Oricând mergi la cineva acasă, în România, mereu găseşti masa plină cu mâncare şi băutură, ceea ce îmi place foarte mult.

În an electoral, nu au timp de concediu, însă profită din plin de fiecare mic dejun sau plimbare în parc. Iar fetele sunt mândre că mama lor ar putea ajunge prima femeie preşedinte.