Mai bine de două ore a stat Raed Arafat faţă în faţă cu procurorii care anchetează violenţele din 10 august. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dat explicaţii despre modul în care a coordonat acţiunea echipajelor medicale chemate în Piaţa Victoriei să acorde ajutor răniţilor.

În acelaşi timp, tot la Parchetul General, era audiată şi familia bărbatului din Teleorman care a participat la protestul din Piaţa Victoriei şi a murit zece zile mai târziu.

Articolul continua dupa recomandari

Rudele bărbatului vor ca anchetatorii să stabilească dacă există o legătură între moartea acestuia şi acţiunea în forţă a jandarmilor. În plus, soţia şi fiica îi cer socoteală chiar lui Raed Arafat pentru faptul că a vorbit în public despre bolile de care suferea protestatarul. 

În tot acest timp, unul dintre jandarmii care i-a lovit pe protestatari afla că procurorii militari au renunţat la urmărirea penală în cazul său. Anchetatorii au stabilit că jandarmul doar şi-a apărat dispozitivul. În plus, victimele lui nu au depus plângere.

Directorul SRI a spus în faţa comsiei parlamentare care verifică activitatea instituţiei că a transmis încă din 9 august informaţii că protestul diasporei se poate transforma într-o manifestare violentă.

Şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a fost audiat pentru a doua oară de procurori pe tema intervenţiei la protestele din august. "Fantoma în alb", aşa cum a fost denumit după costumaţia pe care a avut-o în piaţă, a declarat că îşi asumă toate faptele jandarmilor din subordinea sa.