E întâlnire crucială la PSD! Partidul trebuie să rezolve conflictul dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose. În urmă cu două ore, cei doi au ajuns cu aceeaşi maşină, la şedinţa Comitetului Executiv.

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au venit împreună la şedinţa care va decide soarta Guvernului, însă tensiunile sunt la cote maxime. Premierul pare dispus să demisioneze dacă partidul nu acceptă remanierea propusă de el.

Articolul continua dupa recomandari

MIHAI FIFOR, preşedinte Consiliului Naţional al PSD:
Premierul Mihai Tudose este cu mandatul pe masă. N-am văzut nici masa, nici mandatul.

De cealaltă parte, sunt liderii social democraţi care încearcă să îi păstreze la Palatul Victoria pe miniştrii vizaţi de remaniere: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, acuzate de corpuţie în dosarul Belina, şi Ilan Laufer şi Răzvan Cucu, care, în opinia premeirului, nu ar fi avut performanţe remarcabile de la preluarea mandatelor.

Înaintea şedinţei cruciale, liderii coaliţiei de guvernare Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit separat. Ministrul din partea ALDE, Viorel Ilie, este şi el pe lista neagră a lui Tudose. Însă partidul care l-a propulsat în funcţie nu e dispus să accepte remanierea lui.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, ALDE:

Nu suntem de acord cu vreo propunere de demisie, noi i-am acordat sprijinul politic.

Schimbările pe care premierul le are în plan par să fie susţinute de şeful statului. Cei doi au vizitat fabrica Ford de la Craiova, au schimbat din nou opinii, iar la final, mesajul preşedintelui pentru coaliţia de guvernare a fost destul de dur.