Acţiunile agresive ale Rusiei au fost condamnate de ministrul canadian al Apărării, prezent astăzi la Constanta. Incidentele din zona Mării Negre în care avioanele ruseşti testează reacţiile aliaţilor s-au înmulţit în ultima perioadă.

Am văzut că Rusia a încercat să testeze reacţia aliaţilor, dar am văzut şi profesionalismul de care dau dovadă mereu piloţii noştri, este declaraţia făcută de Harjit Singh Sajjan, Ministrul canadian al Apărării.

Articolul continua dupa recomandari

La rândul său, ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat că "astfel de incidente, din pacate, sunt relativ frecvente".

La începutul acestei luni, un avion de vânătoare rusesc a efectuat manevre periculoase în apropierea unei aeronave americane. Nu este singurul incident de acest fel. La mijlocul lunii octombrie, o aeronavă rusească a fost interceptată de piloţii canadieni în apropierea spaţiului aerian românesc.

"Sunt provocari care pot avea urmari neplacute", a mai explicat MIHAI FIFOR, ministrul Apărării.

NATO nu va tolera acţiuni de genul acesta. Şi vom transmite un mesaj puternic, acela că mereu vom fi uniţi, a mai declarat Harjit Singh Sajjan, ministrul canadian al Apărării.

Ministrul canadian al Apărării a vizitat alături de omologul său român baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Canada a trimis în România 5 avioane de luptă şi 135 de membri ai personalului militar.