Invitat să comenteze scandalul din DNA, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că în martie, la Congresul partidului, ar putea fi adoptată "o rezoluţie care să exprime în mod principial poziţia PSD faţă de derapajele care se produc între puterile statului".

Dumitru Buzatu a spus că DNA-ul nu trebuie transformat, ci "stimulat să-şi exercite cu adevărat funcţia respectivă de combatere a fenomenului de corupţie".

Articolul continua dupa recomandari

"Să nu exagerăm, sunt fenomene sociale de asemenea foarte grave şi există o gamă de infracţiuni care aduc atingere, printre care şi acelea care afectează drepturile şi libertatea cetăţenilor, care sunt cele mai importante, că nu sunt cetăţenii creaţi pentru DNA, ci DNA-ul este creat pentru aceia dintre cetăţeni care săvârşesc infracţiuni care se încadrează în raza sa de acţiune", a declarat la RFI liderul PSD Vaslui.

Întrebat de ce minimalizează importanţa faptelor de corupţie, liderul PSD Vaslui a replicat: "Nu minimalizez, dar n-o exagerez, ca aceia care fac... am văzut că-i ucide corupţia, am văzut că le face nu ştiu mai ce, dar nu prea-i ucid narcoticele!".