Protestul românilor din diaspora anunţat pentru 10 august a fost aprobat de Primăria Bucureşti. Decizia a fost luată după întâlnirea dintre primarul Gabriela Firea şi reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Aprobarea protestului românilor din diaspora a fost confirmată într-un comunicat al Primăriei Bucureşti. Potrivit primăriei, în urma numărului mare de participanţi, este necesar ca zona anunţată iniţial, respectiv Piaţa Victoriei, să fie extinsă şi cu arterele adiacente, adică pe Bulevardul Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti, până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecţia cu Bd. Dacia. În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual, precizează Primăria Capitalei.

Articolul continua dupa recomandari

„Aşa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenţie de a obstrucţiona manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii şi garantarea siguranţei atât pentru participanţii la miting, cât şi pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări şi suntem pregătiţi să asigurăm, în limita competenţelor noastre legale, buna desfăşurare a acesteia", a transmis Primarul Bucureştiului, Gabirela Firea.

Săptămâna trecută, organizatorii protestului românilor din diaspora au anunţat că Primăria Bucureşti a refuzat să le acorde autorizaţie. Ei au anunţat atunci însă că manifestaţia programată pe 10 august va avea loc oricum.

Sursa: News.ro