Aproximativ 500 de oameni s-au strâns la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei din București. Manifestanții au cerut demisia şefilor celor două Camere parlamentare şi retragerea legilor Justiţiei.

 

Articolul continua dupa recomandari

Manifestanţii au scandat împotriva actualei guvernări şi împotriva liderilor celor două camere: „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Demisia”, „Dragnea la puşcărie” şi „Rezistăm, nu cedăm”.

Oamenii au întins în Piaţa Victoriei un steag mare al UE. Manifestaţii asemănătoare au fost organizate şi în Iaşi, Galaţi, Cluj, Deva şi Târgu Mureş.

Protestele antiguvernamentale au fost anunţate pe Facebook, atât în Piaţa Victoriei din Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

„Duminică ne vedem în Piaţa Victoriei eliberată. Legile justiţiei nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă - e vorba de zile - în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgenţă. Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democraţie şi dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanţii unor ţări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează. Trebuie să îi oprim!”, se arată în postarea de pe pagina evenimentului din Bucureşti.

„Interesele penale ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii şi drepturile fundamentale, securitatea ţării şi bunăstarea fiecăruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent şi tranşant, şi arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiţiei au devenit o problemă geopolitică, cu implicaţii privind securitatea militară a NATO şi a României”, mai scriu organizatorii.

Proteste au avut loc la o zi după incidentele din Piața Victoriei: mai mulți protestatari s-au strâns pentru a împiedica ridicarea unui târg de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în fața Palatului Victoria, locul deja tradițional al manifestațiilor antiguvernamentale.

Protestul a degenerat și în incidente, iar protestatarii au încercat demontarea schelelor. Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Sursa: News.ro