Un primar din Ialomiţa a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă. Edilul ar fi primit peste 70.000 de lei de la un om de afaceri pentru nişte contracte cu primăria.

Primarul comunei Grindu din Ialomiţa a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă, după ce a pretins unui om de afaceri un comision de peste 70.000 de lei, în cursul anului 2017.

Articolul continua dupa recomandari

Edilull Costel Vieriu ar fi pretins unui om de afaceri să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea acestuia urma să-l încheie cu primăria comunei.

”După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, primarul Costel Vieriu a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei, reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior. Într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, inculpatul a cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, potrivit DNA. 

În urma flagrantului, primarul din Grindu a fost reţinut, iar ulterior a fost prezentat Tribunalului Bucureşti care a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.