Războiul dintre palate a fost reaprins. Klaus Iohannis a început să facă opoziţie Guvernului Grindeanu-Dragnea încă din prima zi. După ce i-a lăsat să aştepte până să înceapă ceremonia de depunere a jurământului, preşedintele a fost rece şi distant. Iar, discursul, în acelaşi ton: acid şi ironic. Ba chiar umilitor pentru noii miniştri, lăsaţi singuri în sala de la Cotroceni.

Când a preluat mapele cu jurământul, şeful statului nici măcar nu a schiţat un zâmbet. Ba chiar i-a şi taxat în discurs.

Articolul continua dupa recomandari

"Sper ca într-o zi, să îmi explicaţi cum veţi face aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitul, TVA-ul şi multe alte lucruri." Klaus Iohannis şi-a încheiat mesajul apoteotic: "Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi sg care cunoaşte programul din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei." 

Lăsaţi singuri de gazdă, membrii cabinetului şi-au făcut şi o fotografie de grup, înainte să pornească în trombă la Guvern, pentru prima şedinţă. Primul care a intrat pe uşa Palatului Victoria n-a fost premierul, ci Liviu Dragnea. 

Mai puţin triumfală a fost intrarea ministrului Toma Petcu. Probabil emoţionat, Petcu s-a împiedicat și a căzut, însă a reușit să se ridice repede.

Pe holurile guvernului, noul premier nu avea cum să cadă. A avut un sprijin de nădejde. Liviu Dragnea l-a însoţit, părinteşte, până în uşa sălii de sedinţă.

Sorin Grindeanu le-a mai cerut miniştrilor să fie serioşi şi responsabili. Mai ales că au multe promisiuni de îndeplinit.