Suspendarea lui Klaus Iohanis se decide luni. "Trebuie să fie o opţiune serioasă", anunţă Liviu Dragnea, care se va consulta şi cu partenerii de guvernare. "Constituţia pare o cărţulie pe care Iohannis o ignoră" spune liderul PSD despre şeful statului.

Liderul PSD vorbeşte mai ferm ca niciodată despre suspendarea lui Klaus Iohannis. Ieri, preşedintele a criticat dur majoritatea parlamentară care a votat noul cod penal. 

Articolul continua dupa recomandari

LIVIU DRAGNEA - preşedintele PSD:
Spunea ieri despre dictatura majoritatii. pai asta e exact abordarea unui dictator. E deranjat de majoritate. Este exact logica inotarsa a unui dictator. 

Pe lângă suspendare, preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut public explicaţii de la şeful ANAF şi de minsitrul de Finanţe despre acţiunea de recuperare a banilor încasaţi de familia Iohannis din închirierea imobilului din Sibiu pierdut în instanţă. 

LIVIU DRAGNEA - preşedintele PSD:
Eu îl întreb şi acum pe domnul Mişa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi uneori Ministerul de Finanţe au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis. Îi întreb acum, public, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei. 

În replică, Eugen Teodorovici spune că i-a cerut deja lui Ionuţ Mişa, actualul şef al Fiscului, să-i prezinte o situaţie clară despre banii pe care statul ar trebui să îi recupereze de la preşedinte. 

EUGEN TEODOROVICI - ministrul Finanţelor:
Imediat ce primesc de la Fisc aceste date o să vi le prezint în mod public pentru ca toată lumea să ştie exact ce a întreprins statul pentru a recupera o astfel de sumă. 

În 2015, după un proces de 16 ani, cuplul prezidenţial a pierdut definitiv una dintre cele mai valoroase case. Imobilul din centrul Sibiului a fost închiriat timp de 10 ani unei bănci.