Premierul Viorica Dăncilă îl primeşte la Palatul Victoria, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, potrivit unui anunţ al Biroului de presă al Executivului.

UPDATE 11:30 Viorica Dăncilă spune că a vorbit cu ambasadorul SUA despre vizele pentru români şi investiţiile în Apărare.

Articolul continua dupa recomandari

'A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre OCDE, despre România să fie membru OCDE şi susţinerea Statelor Unite. Am vorbit despre viză pentru români, am vorbit despre investitorii americani în România. (...) Am vorbit despre menţinerea procentului de 2% (din PIB - n.r.) pentru Apărare, dar, în acelaşi timp, am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. Deci în toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite', a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu ambasadorul SUA şi despre Justiţie, şefa Guvernului a răspuns: 'Nu, nu am vorbit despre acest lucru'.

UPDATE 11:00 Întâlnirea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la Palatul Victoria, s-a încheiat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat, că întâlnirea dintre prim-ministrul Dăncilă şi ambasadorul Klemm, care va avea loc la ora 10,00 la Palatul Victoria, este prima dintr-o serie de astfel de întâlniri pe care premierul român le va avea în perioada următoare cu reprezentanţi ai ambasadelor străine în România.

 'Întâlnirea cu ambasadorul SUA este prima dintr-o serie de întrevederi pe care doamna prim-ministru le va avea cu reprezentanţii misiunilor diplomatice la Bucureşti', a declarat Nelu Barbu.

Sursa: Agerpres