Premierul Viorica Dăncilă vorbeşte pentru prima oară despre statutul ei de mamă adoptivă, după dezvăluirile din presă. Spune că şi-a înfiat legal băiatul, în urmă cu 29 de ani. Şi că şi-a întâlnit fiul întâmplător, după ce o prietenă i-a povestit despre un bebeluş abandonat în spital şi a rugat-o să meargă împreună să îl vadă.

Era 4 ianuarie 1990. Deşi recunoaşte că familia ei a avut iniţial rezerve, Viorica Dăncilă spune că s-a mutat în spital, lângă copil, doar două zile mai târziu, pentru a învăţa să-l îngrijească. S-a hotărât să îl adopte, iar mama biologică a bebeluşului şi-a dat acordul. 

Articolul continua dupa recomandari

Viorica Dăncilă, premierul României: Mama a fost foarte bucuroasă, am fost şi am semnat la Siliştea. Am hotărât de atunci că nu aş vrea să ne intersectăm. Fiecare avem familiile noastre şi nu vreau să pun copilul într-o situaţie în care să aleagă sau să fie într-un fel timorat.

Viorica Dăncilă spune că înfierea s-a făcut legal. Copilul n-ar fi fost trecut direct pe numele ei, aşa cum s-a vehiculat. 

Viorica Dăncilă, premierul României: După ce s-au întocmit actele de adopţie, am schimbat pe numele Dăncilă.

Victor Florin Dăncilă nu a ştiut că este adoptat până la vârsta de 15 ani. Dezvăluirea a venit într-un moment în care viitorul premier a observat că băiatul ei are un comportament rebel.

Viorica Dăncilă, premierul României: Pedeapsa era să-i luăm calculatorul, să încercăm să... Şi atunci mi-a spus: poţi să mă pedepseşti, pentru că ştiu că nu sunt copilul tău.

Fiul Vioricăi Dăncilă ar fi aflat informaţia de la nişte colegi de şcoală.

Viorica Dăncilă, premierul României: I-am explicat atunci totul. Am plâns şi eu şi soţul meu şi el. Şi i-am promis că nu o să mai vorbim niciodată despre acest lucru.

Şi nici nu va mai vorbi, spune Viorica Dăncilă, care a anunţat că vrea să dea în judecată publicaţia care a făcut dezvăluirile.