Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că miercuri va face o vizită oficială în Muntenegru şi în Macedonia, iar discuţiile cu liderii celor două state vor viza reconfimarea relaţiilor blaterale, susţinerea pentru aderarea la Uniunea Europeană şi asigurarea stabilităţii regionale în Balcanii de Vest.

“Începând de mâine (miercuri - n.r.), voi efectua o deplasare în Balcanii de Vest, care va cuprinde vizite oficiale în Muntenegru şi Republica Macedonia. Dialogul politic cu oficialii din cele două state se va concentra pe reconfirmarea relaţiilor bilaterale aprofundate, fundamentate pe susţinerea pentru aderarea la UE şi pe asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Articolul continua dupa recomandari

Ea a afirmat că România se va axa pe dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Muntenegru şi Republica Macedonia, cu accent pe cooperarea economică, un obiectiv major fiind reprezentat de agenda europeană a celor două state.

De asemenea, Dăncilă spune că România va acorda importanţă regiunii Balcanilor de Vest pe perioada mandatului României la preşedinţia Consiliului UE.