Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a preluat joi dimineaţă portofoliul Agriculturii, cu uşile închise, în cadrul unei întâlniri doar cu secretarii din cadrul ministerului, după ce fostul ministru Achim Irimescu şi-a dat demisia marţi.

Petre Daea a venit joi dimineaţă la minister cu mult timp înainte de ora 9.00, pentru a discuta cu secretarii de stat din cadrul Ministerului Agriculturii despre portofoliul preluat.

Articolul continua dupa recomandari

Surse din minister au declarat, pentru News.ro, că Achim Irimescu a lăsat toate documentele de predare semnate după ce şi-a dat demisia. Noul ministru a discutat joi dimineaţă doar cu secretarii de stat de la Ministerul Agriculturii.

La ora publicării acestei ştiri, Daea discută în continuare cu secretarii de stat despre cele mai urgente probleme din minister, aşa cum le-a solicitat premierul în prima şedinţă de Guvern, de miercuri seară.

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor miercuri seara, la începutul primei şedinţe de Guvern, să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern care va avea loc vineri.

Miercuri, Daea a declarat, în Parlament, că va veni devreme la noul loc de muncă. ”La 6.30 dimineaţa mă găsiţi acolo. Nu trebuie să găsesc pe nimeni acolo, un conducător ajunge el înaintea celorlalţi”, a spus Daea.