"Eu cred că e o păcăleală, dacă mă întrebați. Uite că am ajuns să fiu de acord cu procurorul general care înțeleg că ... Bănuiesc că știe mai multe decât mine. În rest, habar nu am. Eu sigur nu l-am întâlnit", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat în legătură cu informațiile potrivit cărora Sebastian Ghiță s-ar afla în Serbia.

El a spus că merge des în Serbia și se înțelege foarte bine cu premierul acestei țări, dar acest lucru nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiță.

Articolul continua dupa recomandari

"De multe ori am fost în Serbia în ultima perioadă, merg foarte des, cred că merg și săptămâna viitoare. Nu mi-a cerut premierul Serbiei să-l întâlnească pe domnul Ghiță niciodată, nici invers. (...) Legăturile astea le fac fraierii. Credeți că eu m-aș duce la prim-ministrul din oricare altă țară și i-aș spune: domnule, ascunde tu pe cineva? Sunteți serioși? Astea sunt de Dâmbovița", a adăugat Victor Ponta.

Ponta a susținut că nu a vorbit cu Ghiță din luna decembrie.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că informația potrivit căreia Sebastian Ghiță ar fi fost localizat în Serbia nu este corectă și i-a îndemnat pe polițiști să își facă treaba.

El a precizat că a solicitat informații despre acest caz înainte de ședința de bilanț a Ministerului de Interne, la care a participat.

"Am întrebat, chiar înainte de a intra în ședința respectivă. Se pare că informația la cald nu este cea corectă. Nu vreau să intru în amănunte, este treaba dânșilor și chiar îi îndemn să-și facă treaba și să prindă nu doar pe Sebastian Ghiță, ci pe oricine este declarat fugar și trebuie să vină să răspundă în fața legii", a spus Grindeanu.

Premierul a arătat că informația conform căreia Ghiță ar fi fost localizat în Serbia a venit pe surse neoficiale.

"Nu a dat Guvernul această informație, nici Ministerul de Interne, cel care gestionează această situație. Înțeleg că a venit de pe niște surse neoficiale, care până la ședința respectivă nu s-au confirmat", a adăugat șeful Guvernului.