Fostul premier Victor Ponta a admis, aseară, că îşi va asuma preşedinţia Partidului Pro România şi a anunţat că nu nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019. Nu excude însă o candidatură pentru mandatul din 2024.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni TV, dacă viitorul său politic va fi sub sintagma de "preşedinte", fostul premier a declarat că da, va fi lider al "Pro România". 

Articolul continua dupa recomandari

Despre o eventuală cadidatură la alegerile prezidenţiale din 2019, Victor Ponta a exlus cu ferimitate această posibilitate.

A lăsat însă să se înţeleagă că se pregăteşte pentru cursa prezidenţială din 2024.

"În 2019, nu voi candida la prezidenţiale. Dar în 2024 .... mai discutăm. M-am grăbit în 2014 şi nu vreau să fac aceeaşi greşeală de două ori", a spus fostul premier.

"Bun, deci avem un prim anunţ. Viitorul preşedinte Victor Ponta, al partidului Pro România, se pregăteşte la o candidatură pentru prezidenţiale, nu acum în 2019, ci pentru următorul mandat", a insistat moderatoarea emisiunii.

"Dacă dumneavoastră consideraţi asta o ştire ...puteţi să o daţi", a replicat Ponta.

Acesta a precizat, însă, că la alegerile prezidenţiale din 2019 nu îl va susţine pe Liviu Dragnea, în cazul în care liderul PSD va intra în cursa pentru Cotroceni.

"Aş vota pe oricine este în turul doi, împotriva domnului Dragnea. Nu dintr-un considerent personal, ci pentru că am avut ocazia în mod personal ci pentru că are capacitatea de a disrruge lucruri pentru România. Sper să nu ajungă în turul doi, dar dacă va ajunge cu siguranţă va pierde", a mai spus Victor Ponta.