A fost ziua discursurilor în Parlament. Liberalii au ales conducerea organizaţiei Bucureşti şi şi-au făcut planuri pentru viitor. Proaspăt demis şi mai apoi desemnat să formeze un nou Guvern, Ludovic Orban a vorbit despre sacrificii. Liderul PNL spune că liberalii sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe pentru a declanşa alegeri anticipate.

Felicitări, aplauze şi planuri pentru viitor. Asta este atmosfera în interiorul PNL, deşi pe scena politică situaţia este tensionată. În plină criză, Partidul Naţional Liberal şi-a ales preşedintele filialei din Bucureşti: pe ministrul demis al Muncii.

Articolul continua dupa recomandari

LUDOVIC ORBAN, șeful PNL: Am crezut ca greu voi găsi un om care sa muncească mai mult ca mine. Și cu toate astea am găsit: Violeta Alexandru.

VIOLETA ALEXANDRU, șefa PNL București: Mulțumesc colegilor care m-au votat azi acordându-mi încredere ca în fruntea PNL București pot fi eu.

Discursurile s-au concentrat în jurul noului obiectiv al liberalilor: alegerile anticipate.

FLORIN CÎȚU: E foarte important sa ramânem concentrati pe obiectivele noastre. Mai avem 2 lupte importante și, dacă nu se întâmpla anticipatele, tot tre sa le castigam pe amandouă

Nominalizat de preşedinte să formeze un nou guvern deşi a fost demis prin moţiune decenzură, Ludovic Orban a vorbit despre sacrificii.

LUDOVIC ORBAN, șeful PNL: E un sacrificiu pe care il fac parlamentarii PNL, ni-l asumam public. Obiectul pe care il avem e sa asiguram buna guvernare a României.

Despre controversata ordonanţă pe sănătate, Orban spune că va fi publicată în Monitorul Oficial. Consideră că iniţiativa este bună pentru pacienţi.

Luni, premierul desemnat va prezenta lista miniştrilor şi programul de guvernare celor două camere ale Parlamentului.