În subsolurile Parlamentului, o sursă nesecată pentru legende şi mituri, se găseşte şi o zonă de spa, cu piscină şi saună. Deputaţii şi senatorii care ocupă Casa Poporului spun că le-ar surâde ideea de a avea o piscină la dispoziţie.

La al doilea nivel, în subteranul Palatului Parlamentului, după ce am străbătut câteva coridoare întunecate, am ajuns la faimoasa piscină construită înainte de 1990. Au fost puse gresie, faianţă, oglinzi şi cam atât.  

Articolul continua dupa recomandari

Timotei Stuparu, secretar general adjunct Senat:
Dacă ne uităm numai la calitatea gresiei este una de dinainte de 90. Nu mai corespunde cu nimic din ceea ce este astăzi pe piaţă. Comparativ cu ce mai vedem astăzi ea cred că e chiar incomodă cu stâlpii aceştia de susţinere, nu poţi să înoţi.

Spa-ul nu are curent electric şi nici alimentare cu apă. Parlamentarii şi-au adus aminte că există acest spaţiu în 2003, când au fost aduse calorifere. 

S-au făcut ceva investiţii şi în spaţiul destinat saunei. Au fost montate cabinele de lemn, dar lipsesc duşurile. 

Două încăperi au fost gândite să fie săli pentru masaj. Reprezentanţii Senatului, cei care admnistrează, se feresc să spună ce costuri ar presupune amenajarea întregii zone de agrement. 

Timotei Stuparu, secretar general adjunct Senat:
Ca să poată fi finalizată lucrarea este nevoie de expertiză, proiectare, scos la licitaţie şi înseamnă multe fonduri. Nu ştiu acum cât, experţii ar putea să spună. Nu cred că este o prioritate.

Dar sunt parlamentari care văd diferit lucrurile.

Eugen Tomac, deputat:
Poate fi dat unei agenţii private care să îl facă şi profitabil. Se practică şi în alte state şi pur şi simplu angajaţii de aici şi parlamentarii să aibă abonamente preferenţiale. 

Ioan Cupşa, deputat:
Nu ştiu dacă este cel mai bun lucru. Asta ne lipseşte o piscină pentru a fi cu adevărat criticaţi de toţi.

Cristina Prună, deputat:
Parlamentarii sunt aici cam 3 zile pe săptămână. Cred că dacă se duc în circumscripţiile lor, pot să folosească piscinele din teritoriu.

Ionuţ Moşteanu, deputat:
Nu ştiam că este o piscină acolo. Aş vrea să se termine acea piscină, să fie funcţională şi să dăm acces gratuit la toţi copiii din Bucureşti, să înveţe să înoate.

La ultimele discuţii despre finalizarea piscinei, din 2013, investiţia era estimată la  200.000 de euro.