Petre Daea a plecat din funcţia de Ministru al Agriculturii cu un discurs spumos, un elogiu pe care şi l-a adus propriei munci, în faţa subalternilor săi. Nici de aceasta dată nu s-a dezis de perlele care l-au consacrat. Petre Daea lasă la final de mandat câteva proiecte apreciate de fermieri şi foarte multe expresii care au devenit virale.

Înainte de a părăsi Ministerul Agriculturii, Petre Daea şi-a convocat angajaţii pentru un ultim discurs. Momentul bilanţului a fost un nou prilej de expresii memorabile. 

Articolul continua dupa recomandari

PETRE DAEA, fost Ministru al Agriculturii: Inclusiv această sală are amprenta muncii noastre, inclusiv intrarea în minister are amprenta muncii noastre, inclusiv scările pe care urcăm are au amprenta muncii noastre, inclusiv becurile acestea care toate luminează.

Plecarea din minister a fost şi un moment de introspecţie. Tot într-o notă personală.

PETRE DAEA, fost Ministru al Agriculturii: Sigur, sunt un om care îmi cunoaşteţi vârsta. Evident că în fiecare dintre dumneavoastră se pune întrebarea: Ce-i cu Daea? Mai gândeşte Daea? Mai acţionează? Mai poate sau nu? Eu vă spun un singur lucru. Mi-aţi dat o energie formidabilă. 

De-a lungul mandatului, Petre Daea i-a uimit pe români cu constatările sale pe seama cărora s-au făcut nenumărate glume în mediul online: de la cormorani, la vaci şi oi.  

PETRE DAEA, fost Ministru al Agriculturii: Sunt emoţionat pentru că zbiară vacile că trebuie să le luăm la muls. Şi e o perioadă în care ele intră în agitaţie şi eu mă emoţionez.

Pe lângă declaraţiile spumoase, Petre Daea a devenit celebru şi pentru dragostea sa faţă de animalul lui favorit: oaia. Chiar la început de mandat a devenit viral cu sute de mii de vizualizări şi mii de distribuiri pentru un videoclip. 

Petre Daea a mai făcut şi lucruri serioase: două magazine de stat, programul tomata, usturoiul, dar şi Alege Oaia. 

Aşadar, noul minstru va avea multă treabă. Va trebui să se ocupe şi de subvenţiile pentru fermieri, dar şi de peste porcină.