Ministrul Agriculturii a intrat în colimatorul lui Liviu Dragnea. Într-o vizită la Călăraşi, liderul PSD l-a criticat pe Daea că, în plină secetă, ignoră agricultorii din sudul ţării. Dragnea l-a somat pe ministru să meargă mai des pe teren şi să respecte programul de guvernare. ”Șeful are întotdeauna dreptate”, a dat de înțeles Daea.

”L-aş ruga pe un ministru la care ţin foarte mult, au fost perioade când chiar îmi era drag, pe domnul Daea, să vină mai des în Călăraşi!”, a spus Liviu Dragnea. A fost mesajul pe care liderul PSD i l-a transmis ministrului Agriculturii chiar de la faţa locului.

Articolul continua dupa recomandari

84 la sută din suprafaţa judeţului sunt terenuri arabile. Din sistemul de irigaţii a mai rămas însă doar la 5 după 89.

LIVIU DRAGNEA, preşedintele PSD: Să vină mai des în Călăraşi şi să facă, în tot sudul României, foarte rapid, un plan pe care să-l prezinte primului-ministru şi nouă în Coaliţie, să punem în practică tot ceea ce am stabilit în programul de guvernare! Pentru că acolo nu sunt chestiuni facultative!

Petre Daea şi-a asumat criticile.

PETRE DAEA, Ministrul Agriculturii: Este un principiu al vieţii mele să îmi respect conducătorii şi să îi respect cu oamenii pe care lucrez. E o afirmaţie corectă a preşedintelui şi de fiecare dată recunosc faptul că domnia sa interpretează corect problemele din agricultură.

Agricultorii din Călăraşi estimează că producţia de grâu de anul acesta va fi cu o treime mai mică decât anul trecut. Însă nu doar seceta este o problemă, în opinia liderului PSD.

LIVIU DRAGNEA, preşedintele PSD:  Am intrat în UE, foarte bine! Dar nu suntem obligaţi să mâncăm absolut toate E-urile! Adică de ce am fi obligaţi! Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcţionează în România? Nu e o ruşine naţională asta?

PETRE DAEA, Ministrul Agriculturii: O iau ca pe un îndemn la muncă şi aşa fac oamenii politici când ajung în faţa realităţii. Se încarcă cu energia necesară pentru a lucra împreună şi pentru a acţiona în cunoştinţă de cauză.

Ministrul Agriculturii are în plan redeschiderea unor aprozare pentru producătorii locali.