Parlamentul European a anunțat oficial că susține candidatura la funcția de procuror-șef european a Laurei Codruța Kovesi. Președintele PE a trimis o scrisoare, care, de altfel, i-a fost adresată Ministrului George Ciamba, ca reprezentant al președinției rotative românești a Consiliului European.

Scrisoarea de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror european a fost postată și pe Twitter de Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European.

Articolul continua dupa recomandari

"Laura Codruţa Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru  şefia Parchetului European. Ea are toate calităţile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei extemplare precum Laura Codruţa Kovesi în posturi de conducere", a scris Tajani pe Twitter.

Scrisoarea este adresată Consiliului European, însă, pentru că România deține Președinția rotativă, destinatarul este George Ciamba.

Pentru funcția de procuror-șef european, Parlamentul European și Consiliul urmează să se pună de comun acord, pentru a decide candidatul care va prelua acest portofoliu. Parlamentul European și-a proclamat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi după ce procurorul român a câștigat voturile în 2 comisii din Europarlament.