In cursul dezbaterilor generale, liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu, a precizat ca obiectia privind renuntarea la termenul de 45 de zile a fost reglementata corect, dar a ramas in vigoare sanctionarea cu interzicerea la participarea lucrarilor pentru parlamentarii aflati in conflict de interese, ceea ce ar putea fi o problema de neconstitutionalitate, avand in vedere ca astfel se impiedica exercitarea mandatului.

Totodata, deputatul PDL Gabriel Andronache a precizat ca parlamentarii democrat-liberali nu sunt de acord cu amendamentul la Statut care prevede ca orice alta dispozitie contrara acestuia se abroga. "Introducerea acestui text in raport excede decizia Curtii Constitutionale. O asemenea prevedere este nelegala si ea poate conduce la declararea acestui proiect din nou ca fiind neconstitutional. Noi vom vota impotriva acestui text", a spus Andronache.

El a propus ca prevederea respectiva sa fie eliminata din proiectul de lege, dar propunerea sa nu a intrunit votul plenului reunit. Pe de alta parte, deputatul PPDD Daniel Fenechiu a mentionat ca grupurile parlamentare ale PPDD se abtin de la votul final in ceea ce priveste Statutul parlamentarilor, nedorind sa interfereze cu reglementarile aduse acum si exprimandu-si speranta ca dupa modificarea Constitutiei se vor opera modificari normale ale Statutului.

Dezbaterile in comisiile juridice si pentru Statut au avut loc marti.

Articolul continua dupa recomandari

Citeste continuarea articolului pe Antena 3.

Foto: Intact Images