La vremuri extreme, se iau măsuri extreme. Pentru prima dată în istorie, un Guvern ajunge la vot în mai puţin de 24 de ore. Mâine, pe vremea aceasta, am putea avea un premier cu puteri depline, după o criză politică ce s-a întins pe 37 de zile.

Votul de sâmbătă se va da în condiții speciale și este de așteptat ca toate partidele să se implice în proceduri, pentru învestirea unui Guvern cu puteri depline.

Articolul continua dupa recomandari

Ultimele informații arată că accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil;

Se vor efectua teste pentru depistarea coronavirusului, iar între orele 09.00 și 11.00 ar urma să aibă loc audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru.

După ora 11.00 ar urma să se dea votul pentru învestirea Guvernului, după următorul scenariu:

Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu, nivel P1 după următoarea procedură:

- prima Cameră la vot este Senatul României

- se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul în sala de vot se va efectua individual.

- în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot

- pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot, parlamentarii sunt rugați să fie prezenți la punctul de testare cu 30 de minute înainte de momentul votării efective.