Aleşii s-au întors la muncă cu forţe proaspete şi cu proiecte trăsnite. În primele două săptămâni din noua sesiune parlamentară au fost depuse mai multe proiecte de lege. Printre acestea unele amuzante, altele care au lansat adevărate controverse în spaţiul public.

Un proiect semnat şi depus chiar în această săptămână de mai mulţi deputaţi propune ca data de 30 octombrie când se comemorează tragedia din Colectiv să devină Ziua Pacientului Ars. E o idee care nu a fost primită foarte bine în spaţiul public. Ziua Pacientului Ars, se arată în proiect, ar putea fi marcată prin evenimente dedicate prevenirii unor astfel de situaţii tragice, evenimente la care să participe şi pacienţii.

Articolul continua dupa recomandari

Românii ar putea sărbători Ziua Naţională a Luptei Împotriva Traficului Ilicit de Mărfuri în 21 aprilie. Iniţiatorii spun că ţara noastră se confruntă cu contrabandă şi trafic cu produse contrafăcute. Tocmai din această cauză o astfel de zi ar fi binevenită, pentru că ar atrage atenţia asupra acestor probleme, susţin iniţiatorii proiectului.

Un alt proiect propune ca 11 septembrie să fie Ziua Naţională a Gastronomiei şi Vinului Românesc. Deputaţii care au semnat propunerea spun că în orice ţară importante sunt tradiţiile, obiceiurile, iar arta culinară face parte din tradiţia românească, deci merită o zi de sărbătoare.

Mai mulţi deputaţi şi senatori îşi doresc o lege care să încurajeze donarea de sânge. În proiect se arată că încurajarea ar consta în trimiterea unor mesaje prin care donatorului să i se mulţumească pentru gest. Un alt mesaj de mulţumire ar urma să fie trimis în momentul în care se foloseşte sângele recoltat.

Un proiect care ar putea deveni lege le propune românilor să dea maşinile vechi la schimb pe un voucher de 4500 de lei, cu care să îşi poată cumpăra panouri solare sau centrale termice cu coeficient de poluare redus.