Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat că a depăşit cifra de 233 de parlamentari necesari pentru susţinerea învestiturii Guvernului, însă negocierile vor continua, pentru cazul în care apar evenimente neaşteptate, cum ar fi absenţele.

Orban a precizat că a semnat deja acorduri şi înţelegeri cu ALDE, UDMR, USR şi PMP pentru susţinerea noului Executiv.

Articolul continua dupa recomandari

Orban susţine că are voturile necesare pentru învestire

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat că are 233 de parlamentari care vor susţine învestirea Guvernului, dar nu se va opri la această cifră şi va continua negocierile, ca să-şi ia o marjă de siguranţă, în cazul unor probleme neaşteptate.

"Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate. În cursul zilei de astăzi, am finalizat discuţiile şi am semnat, în conformitate cu mandatul care mi-a fost dat de Biroul Politic al PNL, toate acordurile şi înţelegerile pe care le-am negociat anterior cu partenerii care ne-au fost alături la susţinerea moţiunii de cenzură şi care sunt alături de noi în învestirea Guvernului", a declarat Orban.

Atitudine prietenoasă către PRO România

Orban a precizat că rămâne deschis şi prietenos către PRO România, care ar fi abordat o atitudine total neprietenoasă către PNL şi propunerile sale.

"Rămânem deschişi dialogului şi unei abordări raţionale din partea PRO România, rămâne şi ca PRO România să arate o deschidere în materie de procedură, de învestire a Guvernului. Astăzi în Biroului permanente reunite au formulat o propunere total neprietenoasă", a precizat Orban.

Ludovic Orban, premierul desemnat să formeze un nou guvern, după demiterea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură, a prezentat şi lista miniştrilor cu care se va prezenta în Parlament pentru votul de investitură.