Fără emoţii! Aşa au părut noii miniştrii, la audieri. Chiar dacă Opoziţia a încercat să-i încurce, colegii de partid i-au felicitat indiferent de prestaţie. Discuţiile au mers pe bandă rulantă, în comisiile de specialitate, şi au fost presărate de bâlbe şi justificări mai mult sau mai puţin credibile.

Temerarul din imagini e Răzvan Cuc, noul ministru al Transporturilor. Secretar de stat în guvernul Ponta, tânărul de 33 de ani, validat de comisia de specialitate, nu promite nimic: "Nu promit niciun kilometru de autostradă."

Articolul continua dupa recomandari

Marius Dunca, numit la Tineret şi Sport, vrea, de-a lungul mandatului, să construiască două hipodromuri şi să introducă o oră de sport pe zi, în grădiniţe. Deşi a condus, până anul trecut, protecţia consumatorului, în noua funcţie îl recomandă ... talentul: "Fac si sport extrem, si sport de mic, fotbal, baschet. Toate sporturile le fac si le practic!"

Şi candidatul la Energie a convins membrii comisiei la audieri. Asta, deşi în CV-ul plin de greşeli gramaticale aflat la dosar, Toma Petcu scria despre el că poate conduce orice "compartiment" al unei companii, cu excepţia celui ecomomic.

Plin de energie a fost şi Florian Bodog, cel care va conduce Sănătatea. CNATDCU tocmai l-a lăsat fără dreptul de a coordona doctorate. Dar, chirurgul plastician, care spune că nu a luat şpagă niciodată, vrea să facă revoluţie-n sistem. 

Aşa o măsură ar însemna câteva... ZECI DE MII de medici în plus. În faţa comisiei, candidatul s-a poziţionat ferm şi în favoarea legii anti fumat. Pe hol, însă, a refuzat să-şi judece viitorul şef.

Marele test al validării a născut emoţii greu de stăpânit. 

Doi candidaţi şi-au susţinut examenul cu uşile închise. Gabriel Leş şi Carmen Dan au primit avize pozitive pentru mandatele de la apărare naţională şi interne.

Ca ministru, Sevil Shhaideh a primit aviz pozitiv. În noul guvern, are rol de vicepremier şi va prelua portofoliul de la dezvoltare.