Unul dintre candidaţii la prezidenţiale a dispărut dintr-un hotel din Cluj-Napoca! Peste 150 de poliţişti şi ofiţeri SPP l-au căutat o zi şi o noapte. L-au găsit într-un final la Mănăstirea Putna, unde plecase să se reculeagă în secret. 

Miercuri seară, Ninel Peia a fost lăsat de escorta SPP la un hotel din Cluj Napoca. Urma ca în 12 ore să fie preluat, din nou, de ofiţeri. Doar că nu a mai fost găsit. 

Articolul continua dupa recomandari

La ora 1 şi 17 minute, candidatul este surprins pe camerele de supraveghere ale hotelului. Nu a anunţat pe nimeni că pleacă şi şi-a închis telefonul. La ora opt dimineaţa, poliţia a fost sesizată de SPP că omul a dispărut fără urmă.

Era îmbrăcat în costum şi avea la el doar o borsetă. În miez de noapte, s-a urcat într-o maşină parcată lângă hotel şi a plecat. Au urmat zeci de ore de căutare. 

Carmen Pompaş, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Peste 150 de poliţişti împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază au fost angrenaţi pentru depistarea persoanei, în acţiuni de căutare

În tot acest timp, a fost contactată şi familia bărbatului. Soţia lui i-a liniştit imediat pe anchetatori: "Nu vă faceţi griji. A mai dispărut".

Dar căutările nu s-au oprit. A fost nevoie de peste 30 de ore ca Ninel Peia să fie găsit, la aproape 300 de kilometri distanţă. 

Ninel Peia, candidat alegerile prezidenţiale: Eu am mers la Mănăstirea Putna pentru a lua binecuvântarea părintelui stareţ şi nu trebuie să dau nimănui explicaţii când merg să mă rog

Potrivit legii, candidații la funcția de președinte al României, care participă la turul întâi al alegerilor, beneficiază de protecţia a doi angajaţi SPP, însă doar pe timpul desfăşurării activităţilor electorale. 

"Candidații la funcția de președinte al României, participanți în turul întâi al alegerilor prezidențiale, beneficiază de protecție, respectiv: un ofițer de protecție, un autoturism și conducător auto. Măsurile de protecție se asigură zilnic doar pe timpul desfășurării activităților electorale", este mesajul transmis de cei de la SPP.

La finalizarea anchetei, bărbatul căutat de 150 de poliţişti şi ofiţeri SPP ar putea plăti cheltuielile judiciare.