Nicolae Bădălău, senator PSD, a declarat vineri că "doar 700.000 (n.r. de români) au domiciliul legal în străinătate, restul, până a 3-5 milioane cât se vehiculează fiind fetele alea de le duc ăştia". Afirmația vine în contextul în care se discută în spațiul public de creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora, după prezența istorică din turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Declarațiile au fost făcute într-o conferinţă de presă organizată la Giurgiu.

Articolul continua dupa recomandari

"Acuma e discuţia pe câte locuri dăm în diaspora. Am avut discuţia şi la Parlament: dacă vreţi să puneţi pe listele partidlui din diaspora, cine nu vă lasă? Aşa cum sunt ele astăzi, nu putem să mărim numărul de parlamentari. E clar că dacă mărim numărul şi cer 15 - ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia. Eu ştiu..nu ilegal...şi vor să li se calculeze posturile de parlamentari pe toţi care bănuiesc ei că sunt acolo", a spus Nicolae Bădălău, în jurul minutului 46 al înregistrării. 

Senatorul PSD a făcut referire şi la filmarea din 2018, când a participat la o petrecere la care, pe ritmul unei manele, i s-a făcut o dedicaţie cu un mesaj jigitor pentru diaspora.

"Ştirea falsă care s-a tot promovat, vizavi de ştirea cu medodia care a devenit hit naţional şi probabil şi internaţional. De tot mi-o pun mie. Eu n-am participat acolo, n-am dat, de fapt am luat, dar...", a mai precizat Bădălău.

"E destul de deranjant că nu am nicio problemă cu diaspora, am rude, am prieteni care-s afară şi cred că povestea asta ar trebui să înceteze", a "fost de părere Nicolae Bădălău.