Vineri a avut loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, ocazie cu care s-au luat decizii importante pentru evoluţia ulterioară a Guvernului Dăncilă, una dintre acestea fiind înlocuirea ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

Astfel, Ana Birchall, ministrul Justiţiei, ar urma să fie înlocuită cu Dana Gârbovan, judecător care devine ministru în calitate de independent, ea nefiind membru al Partidului Social Democrat.

Articolul continua dupa recomandari

Opoziţia nu are încredere în noile propuneri făcute de şefii PSD pentru guvern

Aceasta decizie a ridicat şi cele mai mari semne de întrebare. Pe lângă schimbarea ministrului în plin scandal Caracal, reprezentanţii Uniunii Salvaţi România au anunţat deja că îi vor solicita preşedintelui Klaus Iohannis să nu accepte schimbarea.

Cei de la USR consideră că Dana Gârbovan a fost una dintre promotoarele schimbărilor din Justiţie propuse de Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Florin Iordache şi Tudorel Toader.

Pentru a nu se simţi lăsată pe dinafară, Ana Birchall ar urma să fie instalată drept vicepremier pe parteneriate strategice.

Mihai Fifor va fi propus ministru plin la Interne, iar Şerban Valeca ar urma să preia şefia Ministerului Educaţiei.

În plus, deputatul Iulian Iancu ar urma să devină vicepremier pe probleme economice.

Viorica Dăncilă este încrezătoare că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerile pentru a asigura buna funcţionare a guvernului.