Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că dosarele celor patru candidaţi pentru şefia DNA vor fi analizate în perioada următoare, urmând ca la sfârşitul săptămânii să se ajungă la o concluzie privind o eventuală nominalizare. Ministrul nu exclude nici varianta ca procedurile să fie reluate.

'Direcţia Resurse Umane va verifica să vadă dacă fiecare dosar conţine toate piesele necesare. Mâine, membrii comisiei vor studia dosarele, vor analiza programele manageriale. Joi, începând cu ora 9,00, voi convoca membrii comisiei pentru interviu, evident, şi candidaţii. După care, vineri, deliberăm, ajungem la o concluzie, funcţie de care continuăm procedura', a declarat Toader, la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Toader a specificat şi că e foarte posibil ca unul dintre cei patru să fie desemnat candidat pentru şefia DNA, dar, în aceeaşi timp, e la fel de posibil ca niciunul să nu fie propus, în acest caz fiind reluată procedura.

Cei patru procurorii care şi-au depus candidatura în cursa pentru funcţia de procuror-şef al DNA sunt Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Postul de la DNA a devenit vacant după ce, în data de 9 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale şi a emis un decret prin care a revocat-o din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.