A treia zi de audieri în Parlament pentru Guvernul Orban 2, a treia zi de scandal. Şi astăzi, Puterea şi Opoziţia şi-au aruncat săgeţi otrăvite. Bilanţul înainte de vot: doar patru miniştri din cei 16 propuşi au primit aviz favorabil în comisii.

În Comisia de muncă, orice subiect a fost scânteie de scandal: fie că e vorba de alocaţii sau pensii.

Articolul continua dupa recomandari

În conflictul dintre Violeta Alexandru și Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă, a intervenit şi fostul ministru Lia Olguţa Vasilescu. 

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii: De la data de 1 septembrie veţi creşte punctul de pensie cu 40 la sută? Aţi spus lucruri de o gravitate extraordinară 

Violeta Alexandru, ministru propus la Muncă: Nu am cum să răspund "da, doamnă!", nu sunt la televizor, la o emisiune cu răspuns închis. Nu mai manipulaţi. Când simt nevoia să spun ceva, o spun, cu subiect și predicat. Creaţi panică în rândul populaţiei

După două ore şi jumătate de audieri, Violeta Alexandru a primit aviz negativ. Tensiuni au fost şi la audierea ministrului Sănătăţii, presat să dea răspuns în scandalul clinicii private de la care primeste un salariu de peste 20.000 de lei lunar.

Victor Costache, ministru propus la Sănătate: Activitatea de ministru nu mă încurcă. Ați operat cumva și duminica? Sau doar sâmbăta? Am operat și duminica, da. Vă consideraţi un medic de weekend?! Vă invit când operez să vedeţi cum operam

Deşi pe picior de plecare, în contextul planului anticipatelor, ministrul Costache tot promite creşteri de salarii pentru personalul medical: "Nu vor exista scăderi salariale și Guvernul își menține angajamentele".

În ciuda promisiunilor, Victor Costache tot n-a reuşit să obţină un aviz favorabil. Nici Ioan-Marcel Boloș, propus la Ministerul Fondurilor Europene, nu i-a convins pe aleşi. Adrian Oros, propus la Agricultură, în schimb, a primit undă verde. Cu toate acestea, şi discursul lui a fost taxat.

Vizibil plictisiţi şi cu ochii-n telefoane, parlamentarii i-au cerut lui Adrian Oros să le trimită raportul complet privind pesta porcină pe email.

Lucian Bode, ministrul propus la Transporturi, a încercat să îi convingă pe aleşi cu planurile sale pentru autostrăzi: "Voi lămuri astăzi, sper pentru totdeauna, ce-i cu gândacul, ce-i cu plopul, cu peştii şi cu alte lucruri care stau în calea realizării acestor obiective".

Votul de învestitură este programat pentru luni. Dacă va fi unul negativ, atunci PNL mai face un pas în planul anticipatelor. Pe care şi le doresc liberalii, dar în care nu cred social-demorcaţii.