Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD în urma unei decizii a organizaţiei judeţene Iaşi a PSD.

Hotărârea finală urmează să fie luată săptămâna viitoare în Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Şedinţa BPJ al PSD Iaşi a avut loc la un hotel din centrul oraşului, la aceasta fiind invitat să participe şi edilul Mihai Chirica, în cazul căruia Comisia de Etică a propus în această săptămână excluderea din PSD, pentru atacurile repetate la adresa conducerii partidului.

După o şedinţă care a durat aproximativ trei ore, BPJ al PSD Iaşi a decis excluderea din partid a primarului PSD Mihai Chirica, a viceprimarului de Iaşi, Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban. În favoarea excluderii au votat 18 din cei 21 de membri ai BPJ.

Înainte ca membrii BPJ să-şi exprime votul, primarul Chirica, dar şi ceilalţi doi membri ai filialei au fost invitaţi să părăsească sala, astfel că verdictul s-a dat în absenţa acestora.

Mihai Chirica a spus la ieşirea din sală că a făcut apel la unitate şi că a venit la întrunire cu intenţia de a coase fractura existentă în cadrul organizaţiei.

"Mi-am spus punctul de vedere şi am afirmat că vrem să refacem unitatea partidului. Am venit cu intenţia de a coase fractura din partid şi nicidecum de a o lărgi şi mai tare. Au copiat o soluţie de la centru, probabil de acolo a venit şi dispoziţia excluderii. Nu mă sperie acest lucru, nu-mi schimbă viziunea despre social-democraţie", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Şedinţa BPJ era programată iniţial pentru joi, însă a fost amânată în ultimul moment. Surse din cadrul PSD Iaşi susţineau că, pe de o parte, nu toţi membrii Biroului Permanent se aflau în oraş în ziua respectivă, dar, pe de altă parte, au apărut informaţii că susţinătorii lui Chirica din partid plănuiesc organizarea unei acţiuni de susţinere a edilului de Iaşi chiar în faţa localului unde era programată şedinţa.

Potrivit conducerii PSD Iaşi, săptămâna viitoare se va întruni Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei, care va lua decizia finală în cazul primarului de Iaşi.

Surse din PSD Iaşi susţin că  "nu mai există cale de întors" şi că Mihai Chirica va fi exclus din PSD întrucât a făcut rău partidului, prin declaraţiile sale critice, în mod repetat, la adresa conducerii PSD. 

Sursa: News.ro