Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus marţi Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid.

Propunerea a fost înaintată Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei, Chirica fiind acuzat de atacuri repetate la adresa conducerii PSD.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, Comisia de Etică a mai propus excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat de Iaşi Sorin Iacoban, ambii apropiaţi ai primarului de Iaşi.

Chirica nu s-a prezentat în faţa comisiei de etică a organizaţiei, unde a fost chemat pentru a da lămuriri privind atacurile sale repetate la adresa PSD.

În ultima săptămână, au fost audiaţi în comisia de etică a organizaţiei mai mulţi reprezentanţi ai PSD Iaşi, între care liderul filialei municipale Paul Boişteanu, viceprimarul municipiului Gabriel Harabagiu, dar şi fostul deputat Sorin Iacoban, cei trei fiind susţinători ai primarului Mihai Chirica.

Mai mulţi lideri PSD Iaşi îi reproşează lui Chirica faptul că în luna ianuarie, filiala municipală, controlată de primarul de Iaşi, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

În ultimul an, Mihai Chirica a avut puncte de vedere critice la adresa conducerii PSD, cerând chiar demisia liderului partidului, Liviu Dragnea.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că dacă primarul de Iaşi Mihai Chirica va fi exclus din PSD, atunci partidul renunţă definitiv la orice şansă de a mai câştiga Primăria Iaşi în 2020, precizând că plecarea lui Chirica din partid deschide mai multe scenarii, toate defavorabile social-democraţilor.

Sursa. News.ro