Martin Schulz şi-a anunţat plecarea imediată de la preşedinţia Partidului Socia Democrat (SPD) german, aflat în criză, însă înlocuitoarea sa desemnată, Andrea Nahles, va fi nevoită să aibă răbdare să-i ia locul, din cauza unei fronde interne.

”Am anunţat instanţele partidului că-mi voi părăsi începând de astăzi (marţi) funcţiile”, a declarat el pentru presă la Berlin.

Articolul continua dupa recomandari

Martin Schulz şi-a anunţat deja, săptămâna trecută, intenţia de a renunţa la post.

El intenţiona atunci să-i predea ştafeta la conducerea partidului în criză lui Andrea Nahles, actuala preşedintă a grupului parlamentar SPD, în câteva săptămâni, pentru a deveni ministru de Externe în viitorul Guvern al Angelei Merkel.

În câteva zile, acest scenariu a fost pus în discuţie. Martin Schulz a fost mai întâi nevoit să renunţe la postul de şef al diplomaţiei, în faţa unor critici din partea bazei partidului, care i-a reproşat că se gândeşte prea mult la cariera sa personală şi că revine asupra unei promisiuni.

Martin Schulz a declarat, la sfârşitul lui 2017, după o usturătoare înfrânge în alegerile legislative, că nu va face niciodată parte dintr-un guvern sub conducetrea cancelarului conservator în exerciţiu.