Teodora Făgădău, mama primarului din Constanţa, Decebal Făgădău, este audiată la Poliţie, după ce a fost surprinsă într-o secţie de votare în timp ce încerca să introducă în urne 5 buletine de vot.

Totul s-a întâmplat, astăzi, la secţia de votare numărul 132  de pe strada Badea Cârţan din Constanţa, acolo unde mama primarului Făgădău s-a prezentat la vot.

Articolul continua dupa recomandari

La un moment dat, mama primarului a fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urne 5 buletine de vot pentru alegerile europarlamentare.

Femeia a declarat că a primit cele cinci buletine de vot, fără să ştie câte trebuie să primească, iar apoi a mers în cabina de vot unde le-a ştampilat pe toate.

Ulterior, a mers să introducă buletinele în urnă, însă pentru că acestea nu încăpeau, un observator a văzut-o pe femeie şi a oprit-o. În acel moment, observatorul a descoperit că aceasta încerca să introducă 5 buletine.

Comisia de votare a sesizat Poliţia, iar mama primarului a fost condusă la Secţia 2 Poliţie pentru a fi audiată.

Potrivit unor surse, poliţiştii au deschis un dosar penal 'in rem' pentru infracţiuni electorale.

În Constanţa, prezenţa la urne, la ora 12.00, a fost de 22,44%, ceea ce înseamnă că 140.402 de cetăţeni şi-au exprimat votul la alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie.