Ludovic Orban, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a forma noul guvern al României, a anunţat, astăzi, priorităţile pe care şi le propune pentru noul Executiv.

Preşedintele PNL a fost desemnat de Klaus Iohannis drept persoana care îşi asumă responsabilitatea pentru formarea noului guvern.

Articolul continua dupa recomandari

"Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele celui mai mare partid din opoziţie.

Aşa este democratic, corect. Aşa se va întâmpla", a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, desemnat noul premier al României

Prezent la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, Ludovic Orban a declarat care vor fi principalele priorităţi ale noului guvern:

- restructurarea amplă a aparatului guvernamental;

- digitalizarea administraţiei;

- acordarea unei atenţii serioase a tuturor obiectivelor de investiţii, atât în infrastructura de transport, cât şi în celelalte infrastructuri;

- consolidarea parcursului european al României şi a poziţiei României la nivelul Uniunii Europene;

- asigurarea unei independenţe reale a justiţiei în România;

- readucerea instituţiilor statului, a instituţiilor guvernamentale în slujba cetăţeanului.

"Am încredere în toţi partenerii care au fost alături de noi în îndeplinirea obiectivului de a pune capăt guvernării PSD şi vom găsi deschidere în toate discuţiile pe care le vom purta ulterior pentru că orice zi în întârzierea noului guvern înseamnă o altă zi în care PSD rămâne la guvernare", şi-a încheiat discursul noul prim-ministru al României.