Ludovic Orban a criticat dur decizia Partidului Social Democrat de a depune o moţiune împotriva noului ministru de Finanţe, Florin Cîțu, precizând că va fi o nouă ocazie de a arăta "nenorocirea lăsată de aceşti guvernanţi iresponsabili". 

"Sunt jenanţi cei din PSD să depună moţiune împotriva ministrului Finanţelor după dezastrul bugetar şi financiar pe care l-au creat. Dar ne bucurăm că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de aceşti guvernanţi iresponsabili care au minţit cu neruşinare, care au schimbat legea ca să nu îşi asume veridicitatea datelor în alcăuirea bugetului de stat. Ne bucurăm şi vom prezenta toate aceste informaţii şi aceste date despre comportamentul ticălos şi iresponsabil al celor care astăzi vor să facă o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe", a declarat, luni, Ludovic Orban.

Articolul continua dupa recomandari

Cât despre plângerea penală împotriva fostului premier Dăncilă şi a ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici, Orban a spus: "Am spus eu ceva de Dăncilă, de plângere penală? Am depus o plângere, aia a fost acum luni de zile, a fost...".

Plângerea penală mai așteaptă

La insistenţele jurnaliştilor, liderul PNL a evitat un răspuns tranșant: "A fost o... cum să spun, o expresie plastică pentru a arăta că una au spus ei opiniei publice şi una a scris în legea bugetului de stat şi alta scria legea despre ce trebuie să facă guvernul şi alta au făcut ei, pe ascuns. Dacă o să existe elementele constitutive ale unei infracţiuni care va fi descoperită de ministrul Finanţelor în decursul activităţii sale, o va face", a precizat Orban.

PSD a depus, luni, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”. Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici spune că ”PNL şi pseudo-ministrul Vasile Cîţu nu au ce căuta la guvernare şi trebuie înlăturaţi imediat” şi cere ca moţiunea să fie dezbătută şi votată cât mai repede. Moțiunea fusese anunțată de Viorica Dăncilă pe 12 noiembrie.

"Susţin cu tărie depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu şi împotriva austerităţii pe care o pregăteşte Guverul PNL! În acest sens, iată şi vestea bună: am propus colegilor mei din grupul PSD din Senatul României textul unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu, intitulată «Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE», depusă azi şi pe care o să o dezbatem şi o să o votăm cât mai curând în plenul Senatului", a anunţat, luni, fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici.